Alte știri

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Zilei lucrătorului medical

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mesajul liderului PSRM, Igor Dodon, cu ocazia Zilei lucrătorului medical:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.
În acest an, sărbătoarea are o conotație deosebită dat fiind faptul că angajații în sisitemul de sănătate din întreaga lume sunt implicați în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, fapt ce a readus în prim plan rolul primordial al medicului în societate.

Lucrătorii medicali sunt cei care veghează asupra sănătății noastre și care, în pofida situației din sistem, rămân devotați profesiei, asumându-și responsabilitatea pentru înfăptuirea actului medical și salvarea vieții oamenilor.

Exprim gratitudine tuturor lucrătorilor medicali din țara noastră pentru implicarea dezinteresată și plenară în combaterea pandemiei, precum și pentru dedicația, răbdarea, înțelegerea, profesionalismul și responsabilitatea de care dați dovadă în ciuda condițiilor dificile de muncă.

Țin să amintesc că, în semn de prețuire a efortului Dumneavoastră în lupta contra pandemiei de COVID-19, în perioada când am ocupat funcția de președinte al țării, am declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova. Totodată, am lansat inițiativa de sporire cu 100% a salariilor lucrătorilor medicali – în trei etape, proces care, cu regret, a fost stopat înainte de etapa finală.

Vă asigur că vom continua să întreprindem măsuri concrete de consolidare a sistemului național de sănătate, de motivare adecvată a angajaților și de îmbunătățire a condițiilor de muncă.

Stimați lucrători medicali și farmaciști, cu prilejul sărbătorii profesionale, Vă doresc să vă bucurați de recunoștința pacienților, de aprecierea celor din jur, să aveți putere, energie, pace și liniște în familiile Dumneavoastră!

loading...

Comments are closed.