Alte știri

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Zilei mondiale a auzului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj în contextul Zilei mondiale a auzului.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a auzului.
Obiectivul principal al acestei zile este de a sensibiliza oamenii din întreaga lume despre problemele legate de îngrijirea urechii şi a auzului, or auzul joacă un rol deosebit de important în procesul comunicării dintre oameni.
La fel de importantă este atitudinea autorităților față de persoanele cu deficiențe de auz, acțiunile întreprinse în vederea contribuirii la creşterea şi îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă și a integrării în societate.
Reieșind din cele spuse, în anul 2017 am lansat programul „Salvăm copiii din lumea tăcerii”, în scopul de a oferi șansa unor copii care suferă de hipoacuzie, de a auzi și de a se integra în societate. Astfel, prin intermediul Fundației de Binefacere ”Din Suflet”, patronată de Galina Dodon, în anul respectiv, 10 copii au beneficiat gratuit de implanturi cohlear. Acest proiect a continuat cu succes și în 2018-2019 – încă 9 copii beneficiind de intervenții de implant cohlear.
În anul 2020, la inițiativa mea, acest proiect a fost susținut la nivel de Guvern. Astfel, în cadrul programului special “Implant Cohlear” 20 de copii diagnosticați cu hipoacuzie au beneficiat de implanturi cohlear achiziționate din Fondul de Asigurare Obligatorie de Asistență Medicală.
Pentru anul curent, sunt planificate alocarea din Fondul de Asigurare Obligatorie de Asistență Medicală a cca 5 mln. lei pentru soluționarea a încă 10 cazuri.
Voi insista ca aceste proiecte să continue. Totodată, vom examina și alte posibilități de susținere a persoanelor cu dizabilități senzoriale.

loading...

Comments are closed.