Politic

Mesajul lui Ilan Șor în contextul conflictului din Ucraina: ”Trebuie să fim uniți și să ne protejăm țara și cetățenii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor a venit cu un mesaj oficial în contextul conflictului militar din Ucraina, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ilan Șor spune că Republica Moldova trebuie să facă uz de statutul său de neutralitate și să nu se implice în nicio acțiune militară nejustificată, iar pacea în țara noastră trebuie păstrată cu orice preț, pentru a nu permite pierderea vieților cetățenilor moldoveni.

Stimați cetățeni, situația de la granița cu republica Moldova este extrem de tensionată. Din păcate, au început operațiunile militare. Unde va duce această situație este greu de spus. Putem doar intui că vor muri oameni. Mulți oameni nevinovați.

Singura preocupare a noastră în prezent este siguranța și integritatea Republicii Moldova și a cetățenilor ei. Acum prioritate zero sunt ei. Instituțiile statului trebuie să țină cont doar de acest lucru. De nimic altceva.

Republica Moldova trebuie să facă uz de statutul său de neutralitate și să nu se implice în nicio acțiune militară nejustificată. Pacea în țara noastră trebuie păstrată cu orice preț, pentru a nu permite pierderea vieților cetățenilor moldoveni.

Sper că actuala conducere a Republicii Moldova va ține cont de aceste lucruri, pentru că, în caz contrar, consecințele pentru noi ar putea fi devastatoare.

Fac un apel la unitate în aceste clipe grele către toate forțele politice importante din țară. Astăzi trebuie să uităm de animozități, de conflicte politice, trebuie să fim uniți și să ne protejăm țara și cetățenii.

De asemenea, trebuie să fim conștienți că ne vom confrunta cu un val de refugiați ucraineni. Statul trebuie să-i primească, în limita posibilităților, și să aibă grijă de ei. Am discutat în această dimineață cu colegii mei din Orhei și vreau să vă anunță că autoritățile orheiene sunt gata să primească refugiați ucraineni. Repet, în limita posibilităților pe care le avem. Sunt sigur că și alte localități vor face același lucru. Este important să-i protejăm pe cei care sunt în pericol.

Dumnezeu să ajute Republica Moldova!”, scrie Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.