Mesajul lui Ion Chicu cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Prim-ministrul Ion Chicu a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, a relatat Direcţia comunicare și protocol a Guvernului, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

În mesaj se menționează:

„Astăzi, 10 decembrie 2020, sărbătorim 72 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, care servește drept pilon fundamental pentru dezvoltarea societății noastre.

Această aniversare oferă un prilej în plus pentru a face o retrospectivă a provocărilor și problemelor pe care le întâmpină Republica Moldova la capitolul respectării drepturilor omului, a realizărilor obținute până acum și a acțiunilor pe care trebuie să le întreprindem în continuare pentru a promova și consolida drepturile omului, democrația, statul de drept și egalitatea de gen în toate domeniile de activitate.

În pofida provocărilor generate de pandemie, Guvernul Republicii Moldova continuă să vine cu măsuri, inițiative și programe de asigurare a drepturilor omului pentru toți cetățenii noștri.

Guvernul a adoptat recent în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Drepturile Omului primul raport al Planului de Acțiuni în domeniul Drepturilor Omului adoptat pentru perioada 2018-2022, fiind și un document de politici specializat în premieră cu susținerea partenerilor noștri internaționali, în special, a Oficiului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU în Moldova. Planul cuprinde realizări și provocări de politici identificate pe cele 16 domenii de intervenție.

Anul 2020 s-a demonstrat a fi unul provocator din mai multe perspective, și mai ales în contextul crizei pandemice. Astfel, tema Zilei Drepturilor Omului, propusă de Organizația Națiunilor Unite în acest an se referă la pandemia COVID-19 și susține că drepturile omului sunt esențiale pentru eforturile de redresare. Eforturi care pot avea impact doar prin crearea de oportunități egale pentru toți, prin aplicarea prevederilor drepturilor omului în politicile și planurile de răspuns la pandemie și prin abordarea inegalităților sistemice înrădăcinate în societatea noastră.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului este un prilej de a ne asigura că cetățenii noștri au spații sigure și incluzive și pot participa la toate deciziile cu impact asupra bunăstării și dezvoltării lor.

Noi ne aliniem la Campania „Stand Up for Human Rights – Recover Better” („Apară drepturile omului – pentru o recuperare mai bună) și evidențiem importanța asigurării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Guvernul își asumă în continuare angajamentul să contribuie la împuternicirea cetățenilor noștri, pentru ca ei să-și cunoască mai bine și să își revendice drepturile – o condiție esențială pentru o societate incluzivă și prosperă”.

VIDEO // Cum au luptat serviciile municipale cu lapovița în această noapte

Total
0
Shares
Total
0
Share