Mesajul Maiei Sandu de 1 decembrie: ”România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este”

Președintele Maia Sandu spune că România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care sunt învățate multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. „România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România”, menționează șefa statului în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, scrie IPN

Maia Sandu a menționat că România, de-a lungul anilor, a iubit Republica Moldova necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. „Și ca orice iubire autentică, România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a notat președinta.

Șefa statului a declarat că pentru Republica Moldova România este un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul său european. România este privită cu speranță atunci când Moldova se află la nevoie și ca reper în aspirațiile sale de aderare la UE. Iar România privește Moldova cu încredere că va izbuti în calea aleasă.

„Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun, locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România”, a mai spus președintele Maia Sandu.

Și premierul Dorin Recean a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României. „De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a spus șeful executivului.

Pe 1 decembrie 2023 se împlinesc 105 ani de la Marea Unire, în urma căreia a apărut statul România. Cu acest prilej, Ministerul român al Apărării Naționale organizează la București Parada Militară Națională, la care participă și un contingent al Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share