Mesajul premierului cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a venit astăzi cu un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, relatează Telegraph.md

“Stimați membri ai comunității romilor din Republica Moldova!

În ziua de 8 aprilie este serbată Ziua Internațională a Romilor. Istoria zilei pornește din data de 8 aprilie 1971, când în localitatea Orpington, în apropiere de Londra, s-a desfășurat prima reuniune internațională cu participarea reprezentanților din 23 de țări. Atunci comunitatea romilor a realizat un act de unire menit să colecteze și să conserveze valorile culturale ale etniei.

Acum, în această perioadă de încercări grele, prioritatea absolută este diminuarea efectelor negative generate de epidemia COVID-19. Toată societatea Republicii Moldova trece un test al solidarităţii şi responsabilităţii fiecărui cetăţean, indiferent de etnie.

Putem trece acest test respectând cerințele autorităţilor, și romii trebuie să fie printre primii care-şi protejează sănătatea şi viaţa apropiaţilor. Aceasta este cea mai bună cale de a sărbători etnia romilor în acest an. Tot așa, respectând cerințele autorităților vom sărbători apropiata Înviere a Domnului.

Guvernul RM susține eforturile de integrare deplină şi apartenenţa comunității romilor la tot spectrul de valori, libertăţi, drepturi şi obligații cetăţeneşti menționate în Constituţia RM.

Împreună depășim carențele sistemului public referitoare la modul în care sunt tratate problemele cetăţenilor RM de etnie romă şi eliminăm barierele sociale.

Folosesc această ocazie pentru a ura familiilor Dvs. sănătate și prosperare și vă asigur că în RM există forţe şi intenții capabile să determine un viitor mai bun pentru romi.”

Citește și: Vladimir Voronin: Prim-ministrul și ministrul Sănătății fac tot ce este posibil în contextul crizei actuale

Total
0
Shares
Total
0
Share