Actual

Mesajul președintelui Maia Sandu cu prilejul Zilei internaționale a ocrotirii copilului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj dedicat Zilei internaționale a ocrotirii copilului. Șefa statului vorbește despre datoria de a le oferi tuturor copiilor din țara noastră o copilărie fericită, despre acțiunile ce se întreprind pentru aceasta, și transmite urări tuturor copiilor cu prilejul sărbătorii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță și pace, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci când ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa – cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare – cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rândul lor, vor avea copii fericiți”, spune Președinta în mesajul său.

Șefa statului menționează că aceasta e realitatea pe care ne-o dorim și în Republica Moldova, iar ca un prim pas în acest sens Guvernul a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026. Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

„Trebuie să avem grijă de copiii noștri, pentru binele lor și pentru viitorul nostru comun. Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!”, spune la final Președinta Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.