Alte știri

Mesajul Zinaidei Greceanîi cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a venit cu un mesaj în contextul marcării Zilei internaționale a asistenților medicali.

„Anul 2021 a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății Anul internațional al cadrelor medicale și îngrijitorilor. Moldova ca membră a OMS a susținut fără ezitare această decizie care a avut ca scop accentuarea însemnătății reprezentanților acestui domeniu și dedicației lor de care dau dovadă în perioada pandemiei și pe tot parcursul activității.

Iar astăzi, îi omagiem pe asistenții medicali. Pandemia a avut un impact profund asupra vieții lor și a sistemelor de sănătate. Dar în pofida tuturor dificultăților și riscurilor profesionale, ei rămân cei mai implicați în tratamentul și îngrijirea pacienților, în alinarea sufletelor, în susținerea morală a familiilor lor.

Pe lângă toate cuvintele de recunoștință și apreciere a muncii asistenților medicali, doresc să le asigur că întotdeauna am pledat și voi pleda pentru ca profesiile de importanță socială să fie prioritare în agenda autorităților. În ultimul an, această poziție principială a fost demonstrată prin majorări de salarii ale medicilor și personalului medical. Afirm cu responsabilitate că obiectivul protecției sociale va rămâne principalul în activitatea noastră.

Adresez membrilor Asociației de Nursing din Republica Moldova, tuturor asistenților medicali sincere felicitări de Ziua internațională a asistenților medicali și le transmit urări de multă sănătate pentru ei, pentru membrii familiilor lor, pentru pacienți. Grijile să vă ocolească, iar speranțele să se realizeze!”, se arată în mesajul speakerului.

loading...

Comments are closed.