METEO: Vreme neobișnuită pentru această perioadă

Vine canicula în R. Moldova, Câte grade vor arăta termometrele în acest weekend, prognoza meteo, 

Vreme neobișnuit de caldă în Republica Moldova, mai ales astăzi și mâine, când mercurul în termometre va urca până la gradația de +25 de grade Celsius.

Săptămâna aceasta nu vom avea parte de ploi, ci doar de zile însorite, vreme neobișnuit de generoasă pentru acest mijloc de octombrie, relatează Sputnik.MD.

Și asta pentru că minimele nu vor coborî mai jos de +6 grade Celsius pe timp de noapte, iar maximele vor ajunge ziua la +25 de grade Celsius.

Așa cum am spus, astăzi vremea va fi foarte frumoasă: de toamnă caldă, însorită și prietenoasă. Maximele vor fi la nord de +20.. +21 de grade Celsius, la centru de +22 .. +23 de grade Celsius și ce +24.. +25 de grade Celsius.

Astăzi și mâine vom avea presiune atmosferică ridicată, ca în celelalte zile ale săptămânii aceasta să fie normală.

Pentru comparație Sputnik.MD menționează că din anul 1886 (anul din care este monitorizată temperatura aerului pe teritoriul actualei Republici Moldova) până în prezent, cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în ziua 15 octombrie în anul 1898 când specialiștii au constatat că această a coborât până la -7 grade Celsius. Dar cea mai ridicată temperatură înregistrată în ziua de 15 octombrie a fost în anul 1993, când termometrele au indicat +29,5 grade Celsius.

Total
0
Shares
Total
0
Share