Actualitate

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână răcoros şi liniștit

Pinterest LinkedIn Tumblr

După două zile de instabilitate atmosferică, meteorologii prognozează un sfârșit de săptămână liniștit, cu valori termice relaxante pe fundalul caniculei din ultima perioadă, informează Moldpres.md

Conform meteorologilor, sâmbătă, 7 august, se așteaptă între 23-28 grade Celsius, ziua, şi 13-18 grade – noaptea.

Duminică, vremea se va încălzi puțin, iar termometrele vor indica până la 30 de grade, ziua, şi până la 18 grade, noaptea. Precipitații în acest weekend nu se prevăd.

În luna august, temperatura medie lunară a aerului variază pe teritoriul Republicii Moldova de la +19ºC la nord până la +21ºC la sud. Cea mai rece lună august pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1976, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +15,3ºC (Briceni) şi +17,8ºC (Tiraspol, Comrat).

Cea mai caldă lună august a fost în anii 1992, 2010 şi 2015, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +22,9ºC (Briceni) şi +25,7ºC (Comrat).

Citește și: A fost aprobată componența nominală a delegațiilor parlamentare la organizațiile parlamentare internaționale și cele bilaterale

loading...

Comments are closed.