Meteorologii avertizează despre un nou nor de praf saharian care vine în Moldova

O masă de aer cu particule de praf saharian va ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta mai mult sudul Republicii Moldova.

Depunerile de praf vor putea fi observate doar în zonele în care va ploua. Precipitații, însă, nu sunt prognozate în cea mai mare parte a republicii.

”Acest praf saharian vine dinspre nordul continentului african și s-a extins către Europa de Vest. Datorită deplasării maselor de aer sud-vestice, vor ajunge și pe teritoriul țării noastre”, a menționat Svetlana Cojocari, meteorologă la SHS, citată de Radio Moldova.

Ultima dată, acest fenomen a fost observat în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie curent. Atunci, depunerile de praf de culoare roșiatică au putut fi văzute preponderent pe mașini și copaci.

Potrivit Centrului European de prognoză, de la începutul anului în curs, acesta ar fi al cincilea val de praf saharian care ajunge deasupra Europei și al treilea care ajunge în țara noastră. Specialiștii spun că cei mai afectați de fenomen sunt oamenii care suferă de boli respiratorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share