Metodie Bujor și legendarul ansamblu «Лейся Песня» au adunat peste 15 mii de oameni la concertul organizat de Partidul ȘOR

Ilan Șor, partidul șor, ziua victoriei, ziua europei, 9 mai

Un impresionant concert dedicate Zilei Victoriei a organizat de 9 Mai Partidul Politic ȘOR, adunând aproximativ 15 mii de participanți. Cântăreți renumiți au interpretat cele mai îndrăgite piese de război și dedicate Victoriei asupra fascismului, făcând mii de oameni să lăcrimeze, dar, în același timp să se simtă recunoscători celor care au luptat pentru pacea de care ne bucurăm astăzi. Liderii Partidului ȘOR, prezenți în mulțime, au dat asigurări că formațiunea va cinsti și în continuare memoria celor căzuți și va ajuta persoanele în etate, în special veteranii de război.

Concertul a avut loc în fața sediului central al Partidului ȘOR. În fața celor aproximativ 15 mii de oameni cunoscutul interpret Metodie Bujor și artistul emerit al Republicii Moldova, Igor Himici. Iar marea surpriză a evenimentului a fost legendarul ansamblu «Лейся Песня». Iar renumită piesă  «День Победы», devenită un imn al zilei de 9 Mai a fost interpretată la unison de peste 15 mii de persoane. Unele cu lacrimi în ochi, provocate de emoții, dar cu flori în mâini și zâmbetul pe buze.

Jertfa buneilor noștri, datorită căreia oamenii se bucură de pace nu trebuie uitată niciodată, a declarat președintele Partidului Politic ȘOR, liderul fracțiunii parlamentare, deputatul Ilan Șor. „Este o zi remarcabilă pe care o vom ține minte întotdeauna și o vom marca pentru că e Ziua Victoriei. Ne amintim eroii, oamenii datorită cărora suntem astăzi aici, pe care îi vom cinsti mereu”, a dat asigurări Ilan Șor.

Totodată, Ilan Șor a promis că va depune și în continuare toate eforturile pentru a asigura pacea și prosperitatea în Republica Moldova. „Să facem ca țara să trăiască destoinic și bine. Și vă promit că vom face asta împreună”, a declarat liderul Partidului ȘOR în aplauzele mulțimii.

Și vicepreședintele formațiunii, deputata Marina Tauber le-a mulțumit veteranilor pentru abnegația lor, care a adus pace pentru generațiile următoare. „Tot ce avem astăzi este datorită Dvs și noi mereu vom ține minte această victorie și tot  ce ați făcut pentru noi, pentru țară, pentru posibilitatea să trăim”.

Cei care se bucură astăzi de pace vor rămâne mereu datori celor care au luptat și s-au jertfit în război, a adăugat Marina Tauber. „Cerul senin, pacea și libertatea pe care le avem sunt doar grație Dvs. Vom rămâne mereu datori și nu avem altă soluție decât să luptăm în continuare pentru viitorul prosper al țării noastre, Republica Moldova”, a declarat marina Tauber.

Ulterior, însoțiți de o fanfară care a interpretate populare cântece de război, dar și de automobile de epocă, participanții, în frunte cu liderii Partidului Politic ȘOR, s-au îndreptat în coloană la Complexul Memorial Eternitate unde au depus flori și i-au comemorat pe ostașii căzuți în luptele pentru Marea Victorie.

Evenimentele de astăzi au fost doar o parte din cele organizate de Partidul Politic ȘOR în această perioadă, dedicate veteranilor de război și văduvelor acestora. Zilele trecute, reprezentanții Partidului ȘOR au oferit produse de primă necesitate celor aproximativ  450 de veterani și văduve ale acestora din întreaga țară. Printre produse se numără icră roșie, paste, conserve, orez, hrișcă, zahăr, detergenți. Tot în sprijinul veteranilor, formațiunea, împreună cu rețeaua de magazine ”Merișor” au deschis peste 100 de magazine sociale în țară. Aici, veteranii, dar și alte categorii vulnerabile, pot procura marfa cu 20% mai ieftin decât în alte puncte comerciale, iar acest lucru le permite să facă economii.

Total
0
Shares
Total
0
Share