Alte știri

Mihai Ghimpu despre blocul ACUM: Sunt oameni slabi de cap, au uitat ce a spus Ștefan cel Mare despre „ajutorul” rușilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a adresat câteva întrebări foștilor alegători ai PL, care au ales să pună ștampila pe blocul ACUM. Sunt ei bucuroși oare pentru negocierile pe care blocul ACUM le poartă cu PSRM?

Mihai Ghimpu a devenit foarte furios după ce a aflat că blocul ACUM a mers la întâlnirea cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak, pentru a negocia viitorul Republicii Moldova. Acesta spune că un om care crede că cel care i-a ocupat țara de 4 ori în ultimii 200 de ani, poate să îl ajute să îmbunătățească starea lucrurilor, este un om manipulat și pierdut.

„Să uiți ce-a spus Ștefan cel Mare și Sfânt privitor “ajutorului” rușilor și să te așezi la o masă cu mercenarii politici ai Kremlinului, cerșind funcția Președintelui de Parlament, înseamnă că ești mai mult decât un om slab de cap, ci un trădător de Neam și Țară.” spune Mihai Ghimpu despre întâlnirea liderilor din blocul ACUM cu Dmitri Kozak, adăugând că nu înțelege cum se poate de uitat ce a fost ieri, „Cine i se închină rusului la început – este îmbrățișat, iar după ce este folosit, i se taie capul cu aceeași sabie a “salvării”.”

Fostul președinte al liberalilor, amintește și spusele lui Kozak, care este sigur că Republica Moldova are nevoie urgentă de anticipate. Ghimpu menționează că rușii sunt absolut siguri de un rezultat mult mai bun al socialiștilor, ceea ce i-ar apropia și mai mult de a reimpune hegemonia asupra Republicii Moldova.

Acesta spune că credibilitatea blocului ACUM este pe sfârșite, iar povestea “votați-ne pe noi, că doar noi vom tăia capul balaurului”, a mers până aici… și și-a dat obștescul sfârșit. De fapt, în opinia liberalului, ACUM nu negociază dar cerșesc funcția de președinte al Parlamentului, călcând nu doar pe propriile promisiuni, dar și pe așteptările electoratului.

Totodată, Mihai Ghimpu amintește că nu președintele parlamentului este garantul votării pachetului de legi, pe care le propun ei, dar de fapt aceasta se ia la o ședință a Biroului Parlamentului, unde se întocmește ordinea de zi, fie în ședința zilei de joi, când Parlamentul adoptă ordinea de zi pentru două săptămâni. Speacherul este obligat să supună votului orice proiect, înaintat de un grup de deputați sau de către o fracțiune, dar nicidecum nu poate respinge propunerea de a supune votului proiectul. „Iată aici se ascunde minciuna celor din ACUM, cu “garanția”. conchide liberalul.

loading...

Comments are closed.