Politic

Mihai Ghimpu îi dă replică lui Ion Sturza: Nici pălăria dumitale nu este departe de cea a lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acum trei zile, președintele PL Mihai Ghimpu, i-a adresat o scrisoare lui Isus Hristos, în care se plângea de faptul că procurorii arestează persoane nevinovate. Apoi, fostul prim-ministru Ion Sturza a comentat scrisoarea lui Mihai Ghimpu.

„Domnule Ghimpu, nu de Dumnezeu au nevoie colegii dvs. găinari, ci de avocați buni. Iar reglările de conturi trebuie să le faceți cu fostul amic de la guvernare, al cărui nume vă e teama să-l pronunțați”, a scris Sturza pe profilul său de facebook.

Azi, Mihai Ghimpu a hotărât să-i dea o replică fostului premier. Acesta a sugerat că deși Sturza îl critică pe Plahotniuc, pălăria lui Sturza nu este departe de cea a președintelui PDM.

„Dacă ar fi făcut cineva o excursie pe la întreprinderile privatizate în perioada exercitării de către dumneata a funcției de prim-ministru, cred că ai fi avut nevoie nu doar de un avocat, ci de o herghelie întreagă de „instructori superiori” care să te scoată de la ananghie! Și acolo nu era vorba de găinării, ci de hoție la drumul mare! Dacă ținem cont în ce structuri ai lucrat, ce privatizări ai făcut împreună cu Vlad Filat, pe când erai prim-ministru, nici pălăria dumitale nu este departe de cea a lui Vladimir Plahotniuc.
De ce nu deschizi parantezele, ca să înțeleagă și tineretul de astăzi cam ce însemna funcția dumitale din armată sovieticâ- de „instructor superior”, adică să spui că erai responsabil de promovarea ideologiei comuniste, în rusește „starșii politruk”; iar metodele le știm cu toții ! Poate de la „înălțimea” acestei funcții din trecut consideri că dictatura a fost doar o parodie… Adică, foametea organizată, miile de deportați, inclusiv mame cu copii mici, oameni bătrâni și bolnavi, naționalizarea averii, mai apoi deținuții politici din toate perioadele, inclusiv până în preajma obținerii independenței noastre etc. etc. – toate n-au fost decât o parodie?”, a scris Mihai Ghimpu.

loading...

Write A Comment