Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Elene, Nikos Krikos și ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Elene în Republica Moldova, Nikos Krikos și ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

În cadrul discuției cu ambasadorul Nikos Krikos a fost salutată deschiderea Ambasadei Republicii Elene la Chișinău în acest an, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale și intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre state.

Oficialii au apreciat cooperarea economică și au abordat perspectivele aprofundării sectorului turistic în contextul lansării cursei avia directe Atena-Chișinău, cât și a altor domenii de interes pentru cetățenii ambelor țări.

Totodată, a fost reiterată importanța eforturilor întreprinse de autoritățile moldovenești în vederea inițierii negocierilor de aderare la UE, cât și a suportului Republicii Elene în acest sens.

În cadrul discuției cu ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova, Pavol Ivan, oficialii au trecut în revistă subiectele prioritare de pe agenda bilaterală, reconfirmând stadiul excelent al relațiilor dintre Republica Moldova și Republica Slovacă. A fost subliniată importanța avansării dialogului interparlamentar și a cooperării economice și sectoriale dintre cele două țări, fiind apreciată coordonarea eficientă dintre instituțiile relevante pentru avansarea cadrului juridic bilateral.

Ministrul Popșoi a salutat sprijinul activ al Slovaciei în susținerea reformelor și obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. Interlocutorii au realizat și un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune, subliniind importanța cooperării eficiente în cadrul formatelor multilaterale.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share