Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot. Șeful diplomației Republicii Moldova se află într-o deplasare la Haga, unde va participa la evenimentul „Zilele Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos”.

”În cadrul întâlnirii, am discutat despre rezultatele excelente obținute în consolidarea relațiilor bilaterale și începerea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Hanke Bruins Slot ne-a felicitat cu ocazia desfășurării primei conferințe interguvernamentale cu UE, care a avut loc pe data de 25 iunie, la Luxemburg, și ne-a urat mult succes și determinare în realizarea reformelor. La rândul meu, am mulțumit guvernului Olandez pentru suportul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene.” – a menționat oficialul moldovean.

Totodată, ministrul Popșoi a vorbit despre „Zilele Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos”, care se vor desfășura în perioada 28-30 iunie, în Parcul Național Hoge Veluwe. Agenda evenimentului include o serie de activități de promovare a Republicii Moldova pe dimensiunea culturală, economică, investițională, politică și diplomatică.

„Printre acestea, Forumul de afaceri moldo-olandez, un târg expozițional al produselor tradiționale moldovenești, inclusiv vinuri, obiecte de artizanat, ceramică și costume naționale. Evenimentul va include și o expoziție de artă, fotografie, precum și un concert de muzică clasică.

Invităm moldovenii aflați în Olanda să se alăture acestui eveniment de promovare a țării noastre.”

Total
0
Shares
Total
0
Share