Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria, Alexander Schallenberg.

În cadrul discuției, oficialii s-au referit la intensificarea dialogului politic bilateral, a cooperării economice și sectoriale, cât și consolidarea cooperării în formatele regionale, precum SUERD, a cărei președinție o deține în prezent Austria.

„Am abordat și pașii necesari pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de membru al Uniunii Europene într-un viitor apropiat și am reiterat importanța susținerii din partea Austriei în procesul de aderare. La rândul său, Ministrul Alexander Schallenberg ne-a asigurat că țara sa va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de reforme, prin implementarea de proiecte la nivel central și regional.

Împreună cu Alexander Schallenberg am convenit să continuăm eforturile comune și coordonarea strânsă pe aspectele prioritare ale agendei bilaterale, dar și a agendei europene a Republicii Moldova.” – a menționat șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi.

Total
0
Shares
Total
0
Share