Mihai Popșoi va participa la o serie de activități din cadrul Summit-ului NATO de la Washington

În perioada 9-11 iulie, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii pentru a participa la o serie de activități din cadrul Summit-ului NATO de la Washington.

“La invitația Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, voi lua parte la evenimentele dedicate celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianței Nord-Atlantice și voi ține un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”. De asemenea, voi avea o serie de întrevederi cu omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

În cadrul discuțiilor, voi reitera interesul național al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradițional și credibil cu Alianța Nord-Atlantică. În același timp, voi sublinia importanța promovării reformelor democratice în domeniul rezilienței naționale, în condițiile unui mediu internațional de securitate în continuă transformare, în special afectat de crizele geopolitice din regiune și lume”, a declarat Popșoi.

În 2024, Republica Moldova marchează 30 de ani de la stabilirea parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică și 10 ani de la lansarea participării țării noastre la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Total
0
Shares
Total
0
Share