Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, se află în SUA. Detalii despre vizită

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu membrul grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Congresului SUA, Dina Titus. Oficialii au discutat despre aspectele de securitate din regiunea noastră și contribuția Republicii Moldova la apărarea Ucrainei de invazia rusească, prin acordarea suportului pentru refugiați și deschiderea benzilor de solidaritate. De asemenea, oficialii s-au referit la procesul amplu de reforme și calea de integrare europeană a țării noastre.

Vicepreședintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de SUA țării noastre. „Sper că acest sprijin va continua în virtutea circumstanțelor dificile cu care se confruntă țara noastră”, a punctat deputatul Mihail Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat American responsabil de regiunea noastră Chris Smith. Discuțiile s-au axat pe agenda bilaterală dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii. „Sper că necesitățile stringente ale Republicii Moldova vor fi reflectate și în noul pachet de sprijin care se discută acum în Congresul American”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

În cadrul vizitei, vicepreședintele Parlamentului a fost prezent la discursul susținut de Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, presei americane în incinta Hudson Institute, în contextul vizitei sale la Washington, înaintea întrevederii cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Ulterior, Mihail Popșoi i-a mulțumit Președintei Comisiei Europene pentru sprijinul acordat țării noastre și și-a exprimat speranța unui aviz pozitiv al Comisiei pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

În aceste zile, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii, efectuată la invitația Departamentului de Stat cu ocazia Aniversării a 30 de ani a programului Future Leaders Exchange (FLEX).

Total
0
Shares
Total
0
Share