Alte știri

Mii de polițiști din Moldova vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale și în noaptea Învierii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada sărbătorilor de Paște și în seara de Înviere, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor religioase care vor avea loc pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement, în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.

Astfel, circa 3000 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale, activități desfăşurate în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri.
 
De asemenea, efective ale polițiștilor de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidității traficului, fiind prezenți pe drumurile naționale pentru a se asigura că fiecare persoană petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.
 
În perioada 24 – 28 aprilie, Poliţia nu recomandă conducătorilor parcarea mijloacelor de transport în perimetrul următoarelor obiective: Gara Centrală, Piața Centrală, Gara de Nord şi Piața Domus (angro). De asemenea, se va restricționa parcarea vehiculelor pe străzile M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Columna și bd. Ștefan cel Mare și Sfînt) și str. Dosoftei (tronson cuprins între străzile Sf. Țării și M.B.Bodoni).
 
Pentru data de 27 aprilie, în adiacentul Catedralei Metropolitane, în vederea asigurării fluente a transportului, se recomandă parcarea vehiculelor în următoarele perimetre:
– str. A. Pușkin (tronson cuprins între străzile V. Micle și C. Tănase);
– str. V. Micle (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și V.Pîrcălab);
– str. Columna (tronson cuprins între străzile Tricolorului și A.Pușkin);
– str. Alexandru cel Bun (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni);
– str.M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Ierusalim și Columna);
– str. Ierusalim (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni).
 
Pentru un plus de eficacitate, polițiștii și carabinierii vor forma echipe mobile specializate şi vor contribui la menţinerea ordinii publice prin patrularea pedestră în toate zonele din țară, preponderent în cele cu un număr mare al populației.
inp, sms, schema de escrocherie
loading...

Comments are closed.