Externe

Miliardarului rus Farkhad Akhmedov i-a fost confiscat iahtul „Luna” în portul Hamburg

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iahtul „Luna’” al miliardarului rus Farkhad Akhmedov a fost confiscat de către autoritățile germane în portul Hamburg, în urma includerii acestuia pe lista persoanelor sancționate de UE în legătură cu invazia rusă în Ucraina transmite Business Insider, cu trimitere la publicația germană Süddeutche Zeitung.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bijuteria maritimă valorează circa 400 milioane de euro, iar anterior aceasta a aparținut omului de afaceri și miliardarului rus Roman Abramovici, patron al clubului de fotbal englez Chelsea FC și unul dintre puținii oligarhi ruși care și-au expus poziția critică față de războiul declanșat de Federația Rusă împortiva statului vecin. În anul 2014, Abramovici și-a vândut iahtul.

„Luna” este un super-iaht care măsoară circa 114 metri lungime și este al doilea din lume cel mai mare iaht expedițional. Conform The Guardian, ambarcațiunea se laudă cu nouă punți și ar deține și un mini-submarin, alături de alte 10 cabine VIP și piscina de 20 de metri.

Iahtul a mai ajuns în atenția presei în anul 2019, când, în cadrul unui complicat proces de divorț între fosta soție Tatiana Akhmedova și miliardarul Farkhad Akhmedov, a devenit centru de dispută în cadrul procesului.

loading...

Comments are closed.