Externe

Minilockdown și în Heraklion. Restricțiile care intră în vigoare de miercuri seară în orașul turistic din Creta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grecia impune carantină de noapte și interzice complet muzica în baruri și restaurante oraşul turistic Heraklion, situat pe insula Creta.

Măsura se aplică de miercuri seară de la ora 18.00 și va fi în vigoare până în 17 august.

Restricțiile sunt impuse pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus după ce numărul infectărilor cu varianta Delta a crescut în ultimele zile în Grecia, au anunţat autorităţile, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Astfel, la fel ca în cazul Mykonos, Zakynthos şi Chania, lockdown-ul va fi instituit la Heraklion în intervalul 1.00 – 6.00 dimineaţa. Muzica va fi complet interzisă în baruri şi restaurante pentru a evita formarea aglomeraţiilor, iar adunările la care participă peste 20 de persoane nu vor fi permise.

În plin sezon turistic, Heraklion, o populară destinaţie în perioada estivală, se confruntă cu un risc important de creştere a numărului de contaminări.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate 4.181 de contaminări, numărul total de cazuri ajungând la aproape 521.400 pe întreg teritoriul ţării.

Un număr de 219 persoane se află internate la terapie intensivă şi s-au înregistrat 16 decese, bilanţul total al morţilor ajungând la 13.100.

Răspândirea variantei Delta îngrijorează în continuare autorităţile, iar numărul vaccinaţilor cu schemă completă a ajuns la 5,4 milioane pe teritoriul întregii ţări.

loading...

Comments are closed.