Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne a dat start antrenamentelor pentru parada militară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Interne a dat start antrenamentelor pentru parada militară, care va avea loc la data de 27 august, conform Hotărârii Guvernului nr. 102 din 16.06.2021 cu privire la Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi, 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova – ,,Moldova-30”.

Astfel, au fost constituite 6 formațiuni ale Ministerului Afacerilor Interne din cadrul IGSU, IGPF, IGC, IGP, BPDS ”Fulger” și Academiei de Poliție ,,Ștefan cel Mare”. Respectiv, cei 420 angajați ai MAI se antrenează pe platourile subdiviziunilor zilnic, iar de 2 ori pe săptămână au loc repetițiile generale.

Astăzi, la repetiția generală a fost prezent și secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci, în cadrul căreia a monitorizat cum au loc antrenamentele subdiviziunilor, îndemnându-i pe angajați să depună efort maxim, pentru a demonstra o defilare excelentă.

Menționăm, antrenamentele comune cu efectivul din cadrul MA și SIS vor avea loc în următoarea perioadă sub podul de pe șoseaua Hâncești. Iar repetițiile generale se vor desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de Președintele RM, Comandant Suprem al Forțelor Armate Maia Sandu şi publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie, curent.

loading...

Comments are closed.