Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne și Universitatea Tehnică a Moldovei au semnat un Acord de colaborare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 2 aprilie, a fost semnat un Acord de colaborare între MAI și Universitatea Tehnică a Moldovei, de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și rectorul UTM, Viorel Bostan.

În cadrul evenimentului, ministrul interimar Pavel Voicu a vorbit despre necesitatea autorităților administrative și instituțiilor din subordinea MAI de specialiști în diferite domenii și utilitatea unui asemenea acord pentru minister.

La rândul său, rectorul UTM a menționat despre beneficiul instruirilor și formărilor continue care vor duce la perfecționarea și dezvoltarea capacităților angajaților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor.

Acordul va permite:
– Elaborarea și implementarea programelor de instruire privind siguranța rutieră și securitatea cibernetică;
– Realizarea de proiecte educaționale, pregătirea și recrutarea studenților prin programe de stagiare și angajări;
– Desfășurarea activităților de informare și educare privind siguranța pe internet;
– Implicarea profesorilor și studenților în dezvoltarea de produse, servicii informaționale pentru domeniul aferent subdiviziunilor MAI;
– Utilizarea și dezvoltarea în comun a infrastructurii existente de instruire și fabricare, precum și a echipamentului din dotare în vederea obținerii unor indicatori înalți de activitate.

loading...

Comments are closed.