Actual

Ministerul Agriculturii a procurat un lot de 106 tractoare, cu suportul guvernului japonez

Pinterest LinkedIn Tumblr

În anul 2018, cu suportul Guvernului Japoniei au fost procurate un lot de 106 tractoare de model Kubota pentru implementarea proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a soiurilor în Republica Moldova” (2KR).

Tractoarele au fost oferite agricultorilor din țara noastră sub formă de credit, în condiții avantajoase. După realizarea tuturor tractoarelor, în Fondul de Parteneriat s-au acumulat surse financiare, în valoare totală de circa 25 milioane de lei, care au satisfăcut o parte din cerința altor agricultorilor.

Astfel, s-a reușit achiziționarea a altor 43 de tractoare de model Kubota, care potrivit agricultorilor s-au dovedit a fi fiabile și ușor de manevrat. Astăzi primii beneficiari și-au primit actele pentru tehnică.

Suntem recunoscători poporului japonez pentru suportul acordat în dezvoltarea agriculturii din țara noastră. Prin realizarea proiectului agricultorii au oportunitatea de renovare şi dotare cu mijloace tehnice noi pentru a-și continua activitatea și a-și spori producția agricolă.

Sunt peste 100 de cereri din partea agricultorilor, care apreciază condițiile avantajoase ale proiectului 2KR și calitatea înaltă a tehnicii agricole nipone și consideră că proiectul a devenit o șansă reală pentru ei, pentru a-și achiziționa în rate echipamente și utilaje agricole necesare.

Citește și: Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă

loading...

Comments are closed.