Alte știri

Ministerul Agriculturii solicită alocarea a 47 milioane de lei pentru compensarea prejudiciilor provovate de calamitățile naturale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită alocarea din fondul de rezervă a 47 mln de lei pentru compensarea prejudiciilor producătorilor agricoli afectați de calamitățile naturale, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui briefing de presă susținut astăzi, ministrul Ion Perju a argumentat necesitatea alocării de urgență a sumei sus-numite pentru compensarea prejudiciilor producătorilor agricoli care anul trecut au fost afectați de secetă, iar în prezent – de inundații și grindină.

Totodată, oficialul a solicitat și alocații financiare pentru procurarea rachetelor antigrindină. Perju a declarat că instabilitatea meteorologică va continua și poate afecta culturile agricole din anul curent. „Am început un an agricol destul de bun comparativ cu ceea ce am avut în 2020, dar schimbările climatice ne afectează din ce în ce mai mult, în conformitate cu rapoartele comisiilor teritoriale pentru situații excepționale în comun cu MADRM și IGSU, începând cu luna mai-iunie”, a afirmat ministrul.

Potrivit rapoartelor la care a făcut referire Ion Perju, au fost afectate în special 29 de localități din 14 raioane. Pagubele materiale timp de o lună jumătate s-au ridicat la 35 mln de lei, dintre care 30 mln vizează doar culturile agricole.

loading...

Comments are closed.