Externe

Ministerul Apărării al Rusiei va oferi veteranilor celui de-al doilea război mondial câte 156 de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participanții la cel de-al doilea război mondial vor primi câte 10 mii de ruble cu ocazia „Zilei Victoriei” sărbătorită de 9 mai. Anunțul a fost făcut la data de 3 mai de către vice ministrul apărării, Tatiana Șevțova, transmite Interfax. 

După cum a menționat Șevțova, această sumă va fi plătită veteranilor în fiecare an. „Pentru meritele pe care le au veteranii în victoria asupra fascismului, la data de 5 aprilie, președintele Rusiei a semnat un decret prin care veteranii vor primi anual câte 10.000 de ruble.” a declarat viceministrul.

10 mii de ruble, conform cursului de la data de 3 mai înseamnă 156 de dolari americani. După spusele viceministrului, în mai și iunie vor primi banii aproape 11 mii de veterani. Aceasta a adăugat că de la data de 1 aprilie, au fost reindexate pensiile veteranilor care au atins deja vârsta de 80 de ani.

În aprilie a fost făcut anunțul conform căruia conducerea regiunii Moscovite va oferi un ajutor material veteranilor celui de-al doilea război mondial. Astfel, 87 de mii de pensionari vor împărți suma de 537 milioane de ruble.

loading...

Comments are closed.