Externe

Ministerul de Externe al Rusiei: Moscova este interesată în salvarea Consiliului Europei

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Rusia este interesată în salvarea şi consolidarea Consiliului Europei ca una dintre organizațiile internaționale cele mai respectate de pe continentul european”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, publicat înainte de reuniunea anuală a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei la Helsinki. Ministrul de externe Serghei Lavrov participă la reuniune.

Membră din 1996, Rusia este principala sursă de cazuri care ajung în fața CEDO. După anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea, parlamentarii ruşi au fost privați de dreptul de vot în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), scrie Europa Liberă. 
 
În răspuns, Moscova şi-a suspendat în 2017 contribuția de 33 de milioane de euro către Consiliul Europei (7% din bugetul acestuia). Iar deputații ruși refuză de atunci să participe la sesiunile APCE. Conform regulilor Consiliului, un stat membru care nu-şi plătește contribuția riscă excluderea după doi ani, adică începând din iunie pentru Rusia.
 
Miercuri, Serghei Lavrov a spus că chestiunea plății contribuției ruse nu se va afla pe ordinea de zi de la Helsinki. El a sugerat totuși că s-ar discuta o declarație pe această temă.
Ministerul de Externe al Rusiei, Moscova este interesată în salvarea Consiliului Europei, serghei lavrov, putin trump rusia sua, uniunea europeana federatia rusa, moscova bruxelles 
loading...

Comments are closed.