Alte știri

Ministerul de Externe de la Chișinău încearcă să afle dacă sunt și moldoveni printre victimele exploziei de la Beirut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu referire la informațiile apărute în mass-media privind explozia din orașul Beirut, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ministrul Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe.

Șeful diplomației moldovene, a menționat „Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”.

Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie. În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Cu referire la informațiile din presa internațională privind pretinsa apartenență a navei din portul Beirut pavilionului Republicii Moldova, MAEIE recomandă consultarea Agenției Navale care gestionează registrul respectiv: bit.ly/3fBenG0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene monitorizează cu prioritate situația și va reveni cu informații actualizate în cazul evoluțiilor de interes public.

Explozie uriașă în Beirut. Trei zile de doliu național în Liban: cel puțin 100 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți

loading...

Comments are closed.