Politic

Ministerul Economiei, nemulțumit de prestația companiei care îndeplinește lucrările de reabilitare a traseelor naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a convocat astăzi într-o ședință de lucru reprezentanții  companiei OHL ZS din Cehia, care îndeplinește lucrările de reabilitare a două segmente de circa 50 kilometri a traseului Chișinău – Ungheni – Sculeni, inclusiv construcția drumului de ocolire a municipiului Ungheni.

Calmîc a accentuat că apreciază drept nesatisfăcătoare prestația antreprenorului în procesul de îndeplinire a prevederilor contractuale, acestea fiind realizate cu întârzieri și abateri de la graficul stabilit.

”Reabilitarea drumurilor naționale constituie unul din obiectivele primordiale ale Guvernului Filip, inclusiv și în raport cu partenerii de dezvoltare, care susțin prin diferite fonduri aceste proiecte. În aceste condiții suntem nevoiți să intervenim cu decizii prompte în procesul de realizare a contractelor și să solicităm garanții din partea antreprenorilor privind capacitatea de îndeplinirea a lucrărilor”, a menționat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

În opinia lui Calmîc, progresul lent în realizarea lucrărilor se datorează termenului îndelungat de elaborare a detaliilor de execuție de către antreprenori, modificărilor în proiectele tehnice din cauza executării necalitative  a acestora, neachitarea la timp de către antreprenori a materialelor contractate.

loading...

Write A Comment