Alte știri

Ministerul Educației a aprobat modalitatea de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2020-2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat ordinul „Cu privire la înscrierea copiilor în clasa I în anul de studii 2020-2021”. Astfel, procesul se va realiza în două etape, transmite Telegraph.md

Prima etapă se va desfășura în perioada 21 mai-19 iunie, când va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor în  clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. Documentele în copie (cererea de înscriere a copilului, conform modelului din Anexa 2 a ordinului; buletinul de identitate al părintelui/ reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului) vor fi expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ sau prezentate pe suport hârtie.

Pe data de 19 iunie, instituțiile de învățământ și organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor afișa numărul locurilor rămase libere după depunerea actelor în instituțiile de învățământ în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I.

Etapa a doua se va organiza în perioada 22 iunie -28 august în cadrul căreia va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile.

Totodată, instituţiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată la 28 august 2020.

Citește și: Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din Ungheni, renovat în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

loading...

Comments are closed.