Alte știri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a premiat sportivii medaliați la Campionatul European de Haltere din Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sportivii moldoveni medaliați la Campionatul European de Haltere desfășurat la începutul lunii curente în or. Moscova, Federația Rusă au fost premiați astăzi, 15 aprilie, cu diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

La evenimentul festiv au fost prezenți ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa, secretarul de stat în domeniile tineret și sport Ivan Gheorghiu, sportivii medaliați la Campionatul European de Haltere: Daniel Lungu (medalie de aur); Marin Robu (medalie de argint); Elena Cîlcic (medalie de argint), președintele Federației de Haltere Antonio Conflitti și vicepreședintele Federației de Haltere Sergiu Crețu.

Menționăm că sportivii medaliați au fost antrenați de către Mihail Ceban, Sergiu Crețu, Vitalii Zolotușenco și Brașoveanu Grigore.

În debutul întrunirii, ministrul Lilia Pogolșa a felicitat sportivii și antrenorii acestora pentru rezultatele obținute în cadrul competiției internaționale. „Suntem mândri de performanțele înregistrate de dvs. în cadrul Campionatului European de Haltere. Datorită pasiunii și muncii pe care o depuneți pentru a deveni mai buni, rezultatele voastre sunt o reușită pentru întreaga țară. Datorită vouă Republica Moldova este recunoscută pe plan internațional. Pentru acest lucru vă suntem recunoscători și vom continua să vă oferim suport pentru a excela în continuare”, a menționat ministrul Lilia Pogolșa.

Totodată Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va premia sportivii conform Hotărârii Guvernului nr. 1552/2002 pentru aprobarea Normelor financiare pentru activitate sportivă.

Rezultatele sportivilor moldoveni la competiția respectivă va contribui la obținerea cotelor de calificare pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară din Tokyo 2020.

loading...

Comments are closed.