Ministerul Energiei anunță Concurs pentru selectarea membrilor Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”

Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. Mandatul la o parte dintre membrii Consiliului de administrație expiră în luna iunie, iar Ministerul Energiei a decis să selecteze candidații pentru funcția de membru al Consiliului de administrare al Moldovagaz prin concurs deschis.

“Selectând membrii Consiliului de administrare Moldovagaz prin concurs, vom putea desemna persoane independente și de calificare superioară, astfel fortificând guvernanța în domeniul întreprinderilor de stat și transparența în sectorul gazier, în conformitate cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat Secretarul de Stat, Constantin Borosan, președintele Comisiei de concurs. Acesta a precizat că în Comisie a fost inclus și un membru al societății civile, în persoana lui Sergiu Tofilat.

Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, candidații la funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții. Aceștia trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare și să nu aibă apartenență politică. De asemenea, candidații trebuie să aibă o experiență de muncă de minim 3 ani și cel puțin 1 an în funcții de conducere.

Dosarul de participare trebuie să conțină CV-ul, o scrisoare de intenție privind participarea la concurs, precum și conceptul privind viziunea de dezvoltare a SA ,,Moldovagaz” în contextul actual regional și măsurile recomandate a fi întreprinse în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova. De asemenea, sunt necesare actele confirmative privind cetățenia, studiile, experiența de muncă și lipsa antecedentelor penale.

Total
0
Shares
Total
0
Share