Ministerul Energiei: Mii de consumatori din 66 de localități au rămas fără energie electrică

În contextul condițiilor meteorologice speciale, Ministerul Energiei a instituit un mecanism de raportare periodică privind situația operativă în sistemul energetic și de coordonare a intervențiilor necesare.

Astfel, responsabilii din Minister se află în contact permanent cu reprezentanții operatorilor de sistem (OS) din sectorul energiei electrice și gazelor naturale ÎS „Moldelectrica, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, SA „RED-Nord”, SRL „Vestmoldtransgaz”, SRL „Chișinău-gaz” etc, și monitorizează permanent situația privind procesul de lichidare a circumstanțelor și de reconectare a consumatorilor din localitățile afectate de condițiile meteorologie speciale.

Conform informației prezentate de către SA „RED-Nord”, la ora 10:00 rămân afectați cca 11491 de consumatori din 40 de localități din raioanele Florești, Rezina și Sîngerei. 6137 de consumatori din 15 localități din Raionul Rezina au fost reconectați la rețeaua de energie electrică.

În zona de operare a Premier Energy Distribution, au fost reconectați 4122 de consumatori, însă 10500 de consumatori din 26 de localități rămân fără energie electrică în raioanele Orhei, Telenești, Nisporeni și Criuleni.

SA „Energocom” a informat despre acoperirea comercială integrală a necesarului de consum a malului drept.

SA „Termoelectrica” și SA „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare.

Infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

Total
0
Shares
Total
0
Share