Ministerul Finanțelor beneficiază de asistență tehnică din partea Trezoreriei de Stat a SUA

În perioada 16 – 20 octombrie curent, Ministerul Finanțelor găzduiește delegația Trezoreriei Statelor Unite ale Americii condusă de dna Stacy Johnson. Vizita se desfășoară în contextul lansării misiunii de asistență tehnică, a cărui obiectiv vizează consolidarea capacităților operaționale a Trezoreriei de Stat din cadrul Ministerului Finanțelor.

Activitatea a demarat cu participarea secretarului de Stat Vladimir Arachelov care a apreciat importanța asistenței tehnice oferite de către experții străini, menționând că suportul oferit va contribui la îmbunătățirea gestionării domeniului finanțelor publice, inclusiv prin eficientizarea monitorizării asistenței externe.

Misiunea pune accent pe procesul de consiliere, experții urmând să ofere recomandări pentru implementare a celor mai bune practici internaționale în vederea asigurării sustenabilității reformelor bugetare demarate de Ministerul Finanțelor.

Pe parcursul săptămânii, reprezentanții Trezoreriei de Stat a SUA urmează să poarte discuții atât cu Ministrul Petru Rotaru, cât și cu conducătorii subdiviziunilor responsabile de sistemul trezorerial și bugetar din cadrul Ministerului și instituțiilor subordonate.

Total
0
Shares
Total
0
Share