Ministerul Infrastructurii a anunțat un nou concurs de proiecte de dezvoltare regională cu finanțare de până la 60 de milioane de lei

Un nou concurs de proiecte destinat dezvoltării regionale în orașele și satele din Republica Moldova a fost anunțat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Administrațiilor publice locale vor putea obține finanțare pentru diverse măsuri de dezvoltare până la 60 de milioane de lei.

Potrivit ministrului, vor fi vizate proiectele care vor spori competitivitatea și ocuparea forței de muncă în regiunile de dezvoltare, dar și cele de dezvoltare urbană și revitalizare economică și socială a orașelor. Este vorba de amenajarea zonelor de agrement, parcurilor, aleilor și spațiilor publice. Totodată, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și de transport public.

De asemenea vor finanțate proiectele de îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale, și anume construcția sistemelor de canalizare și apeductelor magistrale.

„Proiectele pot fi finanțate cu până la 60 de milioane de lei, în funcție de măsură și domeniul de intervenție”, a precizat Andrei Spînu.

Termenul limită de depunere a notei conceptuale a proiectului este 30 iulie 2024, ora 17:00. Detalii despre condiții pot fi găsite pe paginile Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud, UTAG și Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share