Politic

Ministerul Justiției ar putea accelera evaluarea judecătorilor: Va avea loc indiferent câte ”îngrijorări profunde”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Justiției ar putea accelera evaluarea judecătorilor, declară conducerea acestei instituții, după ce ieri și azi judecătorii de la CSJ și CAC au adoptat anumite decizii în privința lui Igor Dodon și Ilan Șor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Când vezi în continuare acrobațiile nesfârșite ale sistemului judecătoresc, când vezi cât de refractară la schimbare şi modernizare este o bună parte din cei care alcătuiesc sistemul judecătoresc, îți dai seama că procesul de evaluare externă extraordinară este unica soluție pentru a putea curăța acest sistem. Nu există o altă soluţie decât să continue evaluarea şi cu o viteză mai mare. Și acest proces va avea loc indiferent câte ”îngrijorări profunde” vor formula cei care nicidecum nu doresc reformarea și asanarea, ci perpetuarea a ceea ce a existat în cei 30 de ani de independență a țării.

După cazurile de mare corupţie şi furtul miliardelor din bugetul de stat, în societatea noastră există o cerere sporită faţă de actul justiţiei. Oamenii cer să li se facă dreptate şi sistemul judecătoresc trebuie să se conformeze acestei cereri. Justiţia este o putere în stat, dar nu un stat în stat. Corpul de judecători nu este o castă intangibilă pentru care trebuie să lucreze întreaga societate ca să le ofere statut şi averi, dar un corp de magistraţi, aflaţi în serviciul public, plătit de cetăţeni ca să le facă dreptate oamenilor”, a transmis conducerea MJ.

Amintim că judecătorii CSJ i-au permis lui Igor Dodon să-și însoțească fiul mic la un tratament în România, iar judecătorii Curții de Apel Chișinău au admis un avocat străin în dosarul lui Ilan Șor, precum și au amânat judecarea cauzei.

loading...

Comments are closed.