Externe

Ministerul Justiției din SUA va folosi forțele de ordine pentru a apăra clinicile pentru avort din Texas în fața violenței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul american al Justiţiei a promis, luni, să protejeze, cu mijloacele statului federal, clinicile care efectuează avorturi în Texas, stat care tocmai a adoptat o legislaţie extrem de restrictivă privind întreruperea voluntară a sarcinii, notează AFP.

Ministerul „va oferi sprijinul forţelor de ordine federale dacă o clinică practicând avorturi sau un centru de sănătate sexuală şi reproductivă este atacat”, a declarat ministrul Merrick Garland într-un comunicat.

Au fost stabilite deja contacte cu procurorii şi cu birourile FBI din Texas, a precizat el.

„Nu vom tolera nicio violenţă, niciun obstacol fizic şi nicio vătămare materială împotriva persoanelor care doresc să obţină sau să ofere servicii contraceptive”, arată comunicatul.

Ministerul invocă o lege din 1994 (Freedom of Access to Clinic Entrances Act sau FACE), care interzice orice formă de violenţă împotriva exercitării dreptului la avort.

Pe de altă parte, administraţia Biden caută modalităţi de a contracara pe plan juridic legislaţia texană pe care Curtea Supremă a SUA a refuzat să o suspende, dând o lovitură majoră dreptului la avort.

Texasul interzice acum avortul după ce se detectează bătăile inimii embrionului, sarcină de şase săptămâni, când majoritatea femeilor nici măcar nu ştiu că sunt gravide. Cu excepţia cazurilor de urgenţă medicală.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.