Actual

Ministerul Sănătății a raportat primul deces la un pacient confirmat cu flurona

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Sănătății informează despre alte două decese confirmate din cauza virusului gripal, care au fost înregistrate la data de 13.01.2023. Ambii decedați erau bărbați de 54 și, respectiv, 52 de ani. Cel din urmă caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2. Ambele cazuri au fost notificate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și sunt în proces de examinare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Reiterăm că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.

loading...

Comments are closed.