Actualitate

Ministerul Sănătății va procura de patru ori mai puține vaccinuri chinezești, decât era prevăzut inițial. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat motivul pentru care Ministerul Sănătății va procura de patru ori mai puține vaccinuri chinezești, decât era prevăzut inițial. În cadrul unei conferințe de presă, pe 20 aprilie curent, aceștia au venit cu mai multe precizări, informează TV8.md

Inițial s-a propus procurarea unui lot de 400 de mii de doze de vaccinuri Sinovac. Am zis că loturile vor fi mai mici pentru achiziționare din motive ca țara să poată asimila aceste vaccinuri cât mai bine și eficient. Din aceste motive se duc tratative pentru a procura 100 de mii de vaccinuri, dar, încă, contractul nu este încheiat, se mai duc, tratative”, a spus Ninel Revenco, reprezentanta Agenției Naționale în Sănătate Publică.

Deși datele internaționale despre vaccinul produs de compania chineză Sinovac diferă, iar în unele cazuri arată că eficiența este de doar 50%, autoritățile din Moldova au declarat săptămâna trecută că vaccinul este eficient sută la sută și previne cazurile grave de îmbolnăvire.

Chiar directorul Centrului epidemiologic din China a anunțat că vaccinul nu ar oferi un grad de protecție suficient, însă Ministerul Sănătății de la noi susține că acestea sunt doar declarații și că nu demonstrează nimic.

Pe 9 aprilie curent Ministerul Sănătății a anunțat că Republica Moldova va procura 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovat, împotriva COVID-19.

Citește și: Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a unui alt episod din dosarul ”frauda bancară”

loading...

Comments are closed.