Alte știri

Miniștrii care au votat pentru Șor, inclusiv Maia Sandu, trebuie să ajungă la închisoare, susține generalul Nicolae Alexei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miniștrii care au votat pentru acordarea garanțiilor bancare băncilor controlate de către gruparea criminală Șor, inclusiv actualul președinte Maia Sandu, trebuie să ajungă la închisoare, este de părere generalul Nicolae Alexei, candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Fostul oficial susține că în “Dosarul Miliardului” trebuie să fie cercetați inclusiv miniștrii care au votat pentru acordarea miliardelor de lei, precum și toți cei care au avut obligația legală să păzească banul statului: ex-Guvernatorul BNM, fostul procuror general și foștii conducători din fruntea CNA și a Procuraturii Anticorupție.

În același context, generalul Alexei a criticat și crearea Comitetului Consultativ Anticorupție pe lângă Președinție, lansat prin decretul Maiei Sandu. Or, susține Nicolae Alexei, cu mafia nu se duc tratative și nu pot exista etape consultative.

“Cei care fac așa Comitete sunt niște diletanți, deoarece cu mafia nu te consulți, dar o stârpești prin Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție”, a declarat Nicolae Alexei, invitat la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Amintim că Maia Sandu a votat pentru acordarea unei garanții bancare în sumă de cel puțin 5,34 miliarde de lei pentru băncile din grupul Șor. Totuși, Sandu susține că banii nu au fost furați, iar suma a fost îndreptată spre restituirea depozitelor persoanelor fizice și juridice.

loading...

Comments are closed.