Alte știri

Miniștrii de externe ai Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei s-au întâlnit cu Înaltul reprezentant al UE Josep Borrell Fontelles

Pinterest LinkedIn Tumblr

În debutul vizitei sale la instituțiile europene, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi,  împreună cu omologii săi David Zalkaliani și Dmytro Kuleba, a avut o întrevedere cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell Fontelles.  

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul întrevederii, șefii diplomațiilor din Republica Moldova, Georgia și Ucraina au punctat că cele trei țări își doresc o aprofundare a asocierii politice, integrării economice și sectoriale cu Uniunea Europeană în contextul implementării Acordurilor de Asociere. De asemenea, cele țările asociate vizează stabilirea unor obiective ambițioase în cadrul Parteneriatului Estic care vor încuraja intensificarea cooperării și apropierea continuă a partenerilor estici de UE. În acest sens, Summitul Parteneriatului Estic preconizat să aibă loc la finele acestui an va constitui o oportunitate majoră ce trebuie valorificată.

Aureliu Ciocoi a subliniat că Uniunea Europeană este partenerul politic și comercial strategic pentru cele trei țări asociate care și-au unit eforturile pentru a promova mai eficient agenda de integrare europeană, fiind ghidate de aspirațiile lor europene. Oficialul moldovean a opinat că în continuare sunt necesare eforturi susținute pentru consolidarea democrației și statului de drept, țările asociate asumându-și angajamente ferme în acest sens, inclusiv prin Acordurile de Asociere cu UE.

Miniștrii de externe au punctat că integrarea europeană și ridicarea standardelor de viață este obiectivul prioritar pentru cele trei țări.

loading...

Comments are closed.