Miniștrii de Interne ai Republicii Moldova și Ucrainei au discutat despre incidentul de la Naslavcea

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, a avut o convorbire telefonică ieri seara, cu omologul său ucrainean, Denys Monastyrsky, în legătură cu incidentul produs ieri dimineață, la nordul localității Naslavcea, când părți dintr-o rachetă doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean au căzut pe teritoriul Republicii Moldova.

Cei doi oficiali s-au informat reciproc despre situația produsă, despre îngrijorările locuitorilor din zonă, care înțeleg cât de aproape este războiul de casele lor, precum și despre măsurile luate de autoritățile moldovenești și ucrainene la frontiera de stat și în zona producerii incidentului.

Cei doi demnitari s-au pus la curent în legătură cu stadiul anchetei, iar ministrul ucrainean a arătat disponibilitatea echipelor de specialiști ucraineni de a sprijini autoritățile moldovenești în identificarea provenienței rachetei distruse de antiaeriana ucraineană și în diverse proceduri tehnice, prin experiența dobândită în cele 9 luni de război.

Ministrul Revenco l-a informat pe omologul său că țara noastră tratează cu seriozitate incidentul, pentru că astfel de evenimente pun în pericol viețile cetățenilor din ambele state. Cei doi oficiali au reconfirmat sprijinul reciproc și dialogul permanent.

Reamintim că ieri dimineață, resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că ieri a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Total
0
Shares
Total
0
Share