Politic

Miniștrii Guvernului Recean al Maiei Sandu au depus jurământul de investire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul condus de prim-ministrul Dorin Recean a fost învestit în funcție cu votul a 62 de deputați. În discursul său din plenul Parlamentului, Dorin Recean a vorbit despre principalele priorități ale planului de guvernare: asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului, dezvoltarea economică, asigurarea păcii și stabilității în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Ne dorim o țară cu cetățeni prosperi, cu instituții puternice și transparente, cu mediu de afaceri competitiv, pentru care relația cu statul este un accelerator și nu o serie de obstacole. Vrem să trăim într-o lume sigură, în care tratatele internaționale sunt respectate, în care problemele dintre țări se rezolvă prin dialog, în care există respect față de statele mici. Vrem să fim membri deplini ai Uniunii Europene. Acest program desfășoară pașii pe care îi vom întreprinde pentru a realiza această viziune”, a declarat prim-ministrul Recean.

De asemenea, noul șef al Executivului a menționat că Guvernul își va concentra eforturile pe consolidarea domeniului energetic: „Vom crea facilități pentru investiții în eficiența energetică și energia alternativă atât pentru gospodării, cât și pentru companii private. De aceea am insistat ca portofoliul energeticii să fie separat de cel al infrastructurii și să fie creat un minister aparte, dedicat integral energeticii”, a mai spus Dorin Recean în cadrul ședinței Legislativului.

Ulterior, membrii Cabinetului de miniștri au depus jurământul de credință în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului a felicitat noua garnitură guvernamentală și a menționat că sarcina Guvernului condus de Dorin Recean este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor.

„Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ci trebuie să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara, dar și să investim în viitor. Am încredere că vom menține pacea și ordinea în țară” a declarat Maia Sandu.

Noul Cabinet de miniștri va avea 15 ministere. Astfel, funcția de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării va fi deținută de Dumitru Alaiba; viceprim-ministru și ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare – Vladimir Bolea; viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost desemnat Nicu Popescu, iar viceprim-ministru pentru Reintegrare – Oleg Serebrean. Totodată, în fruntea Ministerului Justiției se va afla Veronica Mihailov-Morau, Ministerul Afacerilor Interne va fi condus de Ana Revenco, Ministerul Finanțelor – de Veronica Sirețeanu, Ministerul Sănătății – de Ala Nemerenco, Ministerul Educației și Cercetării – de Anatolie Topală, Ministerul Apărării – de Anatolie Nosatîi, Ministerul Culturii – de Sergiu Prodan, Ministerul Muncii și Protecției Sociale – de Alexei Buzu, Ministerul Mediului – de Iordanca-Rodica Iordanov, iar la cârma noului Minister al Energiei se va afla Victor Parlicov.

Planul de activitate al Guvernului poate fi accesat aici.

loading...

Comments are closed.