Politic

Ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, vine la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu va găzdui la Chișinău pe ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, care efectuează în perioada 13 – 14 februarie o vizită de lucru în țara noastră în contextul deținerii de către Macedonia de Nord a președinției în exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Programul vizitei în capitala țării noastre a oficialului nord-macedonean vor mai include întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și vicepremierul în exercițiu pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Discuțiile la MAEIE vor fi axate pe provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova ca urmare a războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, procesul de reglementare transnistreană dar și rolul OSCE în consolidarea rezilienței țării noastre.

De asemenea, în cadrul programului de la ministerul de externe va fi semnat Acordul de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Macedonia de Nord în domeniul educației, cercetării și inovării de către ministrul interimar al educației și cercetării, Anatolie Topală și oficialul nord-macedonean.

loading...

Comments are closed.