Politic

Ministrul Afacerilor Externe: Moldova se va înarma pentru a îmbunătăți capacitatea de apărare a țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova este obligată să se înarmeze, în contextul evenimentelor din Ucraina, iar metodele de fortificare a securității vizează, inclusiv, modernizarea Armatei Naționale. Despre aceasta ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat la un post privat de televiziune.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Neutralitatea presupune cooperare internațională, dialog, fortificarea capacităților noastre de apărare. Orice stat, orice Guvern este obligat, nu este un drept, este o obligație să apere țara, oamenii, infrastructura, pacea. Unele țări au ales să-și apere cetățenii prin intrarea în unele alianțe, cum ar fi NATO. Alte state au ales să-și asigure securitatea prin neutralitate. Și Republica Moldova a ales neutralitatea în 1994. Dar neutralitatea nu presupune demilitarizare, nu presupune autoizolare, nu presupune indiferență față de dreptul internațional, față de civili care sunt bombardați. Neutralitatea înseamnă că noi avem nevoie de o armată puternică, bine dotată, care să poată apăra cetățenii”, a spus Nicu Popescu.

Potrivit legii bugetului de stat pentru anul 2022, cheltuielile destinate apărării naționale au fost majorate cu aproape 17% și constituie 885 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.