Politic

Ministrul Apărării: „Dacă Serghei Șoigu va veni în Moldova, mă voi întâlni cu el, în ciuda interdicției impuse de Maia Sandu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Maia Sandu a venit cu o declarație dură în cadrul ședinței de miercuri a guvernului, unde s-a adresat Ministrului Apărării, Pavel Voicu, în legătură cu întâlnirea dintre el și omologul său rus, Serghei Șoigu, care nu poate fi oficială, ci doar privată, relatează kp.md.

„Domnul Șoigu poate vizita Moldova ca persoană privată, dar întâlnirea dvs. nu poate fi oficială și nu pot fi semnate acorduri.” a declarat Premierul.

Pavel Voicu nu a ezitat să exprime și el părerea:

„Fiecare ministru moldovean se poate întâlni cu colegii săi care vin în Republica Moldova și nu contează în ce calitate se întâlnește cu ei. Dacă Serghei Șoigu ajunge până la urmă în Moldova, desigur că mă voi întâlni cu ministrul Apărării al Federației Ruse. Dacă vine la invitația președintelui Moldovei, asta nu înseamnă că nu ar trebui și nu mă pot întâlni cu el.”

– „Adică va fi o întâlnire oficială?”

„Nu știu cum poate fi numită. Invitația lui Sergei Șoigu a venit de la presedintie.”

– „Când este posibilă vizita ministrului apărării Rusiei în Moldova?”

„Încă nu cunosc. Am fost informat de la președinție că Serghei Șoigu au urma să vină pe 24 august pentru a participa la festivitățile de la Șerpeni, dedicate operațiunii Iași-Chișinău și eliberarea Moldovei de naziști.”

– „Nu vi se pare că după întâlnirea cu Șoigu puteți avea probleme?”

„De ce ar trebui să apară? Doamna Maia Sandu a avut în vedere că aceasta nu poate fi o vizită oficială a lui Sergei Șoigu, ci doar una neoficială.”

– „Dar ministrul Apărării al Rusiei, dacă va veni în Moldova, va veni oficial, și nu ca persoană privată!”

„Dacă se va întâlni cu domnul președinte, atunci cred că da. Cum se poate ca un ministru al Apărării să vină indiferent din ce țară – Rusia sau Statele Unite, iar ministrul Apărării din Moldova să nu să se întâlnească cu el! Desigur că mă voi întâlni cu el, voi discuta cu el. Cert este că la începutul lunii august am fost în Rusia într-o vizită oficială de lucru. Am văzut o apropiere, o pregătire pentru dialog, am început un dialog în legătură cu mai multe probleme … Nu văd niciun obstacol să mă întâlnesc cu ministrul rus al apărării!”

loading...

Comments are closed.