Ministrul Apărării israelian avertizează că ofensiva terestră în Gaza va fi lungă, dar va însemna sfârșitul Hamas

Incursiunea terestră a armatei israeliene în Gaza, în următoarea fază a războiului cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, “ar putea dura luni de zile”, dar când se va termina, “Hamas nu va mai exista”, a declarat ministrul apărării israelian Yoav Gallant, scrie Agerpres.ro

“Ofensiva terestră trebuie să fie ultima manevră din Gaza, din simplul motiv că, după ea, Hamas nu va mai exista”, a afirmat duminică ministrul Gallant, în timpul unei vizite la centrul de comandă al Forţelor Aeriene Israeliene din Tel Aviv, relatează EFE. “Va dura o lună, două sau trei, dar până la urmă nu va mai exista Hamas”, a subliniat el, în timp ce forţele armate israeliene bombardează de zile bune întreaga enclavă. “Înainte ca inamicul să întâlnească forţele blindate şi de infanterie, el va întâlni bombele Forţelor Aeriene”, a avertizat Gallant. “Am impresia că ştiţi să o faceţi într-un mod letal, precis şi de foarte bună calitate, aşa cum s-a demonstrat până acum”, le-a spus ministrul militarilor din forţele aeriene.

Militanţi ai Hamas au ucis 1.400 de israelieni şi au rănit peste 5.400 într-o ofensivă de proporţii lansată dinspre Fâşia Gaza la 7 octombrie, care a inclus lansarea a mii de rachete în direcţia Israelului şi infiltrarea de militanţi palestinieni pe teritoriul israelian.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share