Alte știri

Ministrul Apărării le-a urat drum bun militarilor detașați într-o nouă misiune militară în Kosovo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al 13-lea contingent al Armatei Naţionale, format din 41 de militari, va pleca în misiune în Kosovo. Echipa, care cuprinde un pluton de infanterie, o echipă de geniști și un meteorolog, a fost petrecută astăzi de către ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, împreună cu prim-ministrul RM, Ion Chicu și alți oaspeți de onoare, în cadrul unei ceremonii festive, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a remarcat că datorită eforturilor și sacrificiilor militarilor care participă, an de an, în misiuni de menținere a păcii, operații și exerciții alături de aliați și parteneri, țara noastră este apreciată și cunoscută. Totodată, Pînzari a ținut să mulțumească militarilor și familiilor acestora.

„Nu am nicio îndoială că vor fi la înălțimea profesionalismului și aprecierilor de care se bucură militarii noștri care au acționat și acționează în misiunile din afara țării, alături de alți militari din alte state.

Dragi camarazi, vă mulțumesc pentru faptul că v-ați asumat această misiune de a fi departe de casă, în condițiile în care cele mai multe țări se luptă cu pandemia generată de noul coronavirus și în timp ce, firesc și omenesc, vă faceți griji pentru familiile voastre care rămân acasă.

Iar familiilor dumneavoastră, părinților, soțiilor și soților, copiilor voștri doresc să le mulțumesc pentru înțelegere și suport. Succesul misiunii dumneavoastră depinde în mare măsură de susținerea și înțelegerea lor” este mesajul ministrului Apărării.

Soldații moldoveni vor fi dislocați în tabăra Camp Vilaggio din Italia. Aceștia participă la operațiunea de menținere a păcii KFOR din martie 2014.

Citește și: MEI propune deschiderea a 5 noi birouri comercial-economice în Marea Britanie, SUA, Franța, Japonia, China

loading...

Comments are closed.