Alte știri

Ministrul britanic al sănătății a demisionat, după publicarea fotografiilor cu el sărutând o asistentă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul britanic al sănătății, care a avut un rol esențial în proiectarea și promovarea restricțiilor COVID-19 în Regatul Unit, a demisionat pe 26 iunie, după ce un ziar a publicat fotografii cu el sărutând o asistentă în biroul său guvernamental, informează Europa Liberă

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Politicianul Matt Hancock, în vârstă de 42 de ani, a spus într-un videoclip pe Twitter că persoanele care fac regulile „trebuie să se țină de ele, și de aceea trebuie să demisionez”. Fotografiile, publicate pe 25 iunie în ziarul Sun, îl arătau pe ministrul căsătorit sărutându-și și îmbrățișându-și asistenta. Ziarul susține că fotografiile au fost făcute la Departamentul Sănătății în luna mai, când era împotriva regulilor ca oamenii să se întâlnească cu o persoană din afara propriei familii.

Hancock, care a apărut des la televizor ca să le ceară oamenilor să urmeze reguli stricte, a fost supus presiunilor colegilor parlamentari conservatori să demisioneze, după publicarea fotografiilor.

Primul ministru Boris Johnson a spus inițial că a acceptat scuzele lui Hancock și consideră problema închisă. Sâmbătă a spus că primește cu regret demisia.

loading...

Comments are closed.